Γιώργος Πετράκης

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Πετράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, με καταγωγή από Χανιά.

Είναι τελειόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Metropolitan του Λονδίνου, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Kentucky των ΗΠΑ, Οικονομολόγος, και εργάζεται ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με τη Ροδάνθη Μακράκη, με καταγωγή από Ρέθυμνο και Λασίθι, και έχουν δύο κόρες.

Το 2010 εκλέχτηκε για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητίου Ενώσεως και έκτοτε εκλέγεται αδιαλείπτως. Έχει διατελέσει Κοσμήτορας και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Παγκρητίου Ενώσεως

Γιώργος Πετράκης - Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Ο Γιώργος Πετράκης επισκέφθηκε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Έκανε τα πρώτα του χορευτικά βήματα σε ηλικία 5 ετών και έκτοτε υπήρξε μέλος του χορευτικού ομίλου «Ψηλορείτης» του Κωστή Μπούντζουκα, του σωματείου «Λεβεντογέννα Κρήτη» του Θεοχάρη Ξυρουχάκη, του «Κέντρου Κρητικού Πολιτισμού» του Θοδωρή Τσόντου και, τέλος, του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες» του Μανώλη Παττακού.

Μαζί με τους συνεργάτες του δίδαξε κρητικούς παραδοσιακούς χορούς στον «Σύλλογο Φρε Αποκορώνου» και στην «Ένωση Κρητών Γλυφάδας» για 15 χρόνια.

Γιώργος Πετράκης - Προκόπης Παυλόπουλος
Ο Γιώργος Πετράκης ανταλλάσσει ευχές με τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Το 2010 ίδρυσε τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Κρήτες», όπου προεδρεύει και διατελεί χοροδιδάσκαλος έως σήμερα.

.

Γιώργος Πετράκης - Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος
Ο Γιώργος Πετράκης με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο.

Μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες έχει οργανώσει:    

ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ • Νέα Παγκρήτιος

         α. Κρήτη και Πόντος σμίξανε», μία μουσικοχορευτική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο στις 4 Οκτωβρίου 2013. Εκεί δεξιοτέχνες χορευτές και ταλαντούχοι μουσικοί από την Κρήτη και τον Πόντο συνέπραξαν επί σκηνής και «πάντρεψαν» μ’ ένα πρωτόγνωρο τρόπο την πλούσια Κρητική και Ποντιακή κουλτούρα. https://www.youtube.com/c/Kritesdancegroup

       β«Θωρώ τον ουρανό γελά..», μία παράσταση-ντοκουμέντο, που εξύμνησε τη μεγαλοπρεπή μουσική και χορευτική Ιστορία και παράδοση της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,  στις 26 Απριλίου 2014. Αξιόλογοι συνεχιστές της κρητικής μουσικής παράδοσης, από το ανατολικό έως το δυτικό άκρο της Μεγαλονήσου.

γ.  Οι “Κρήτες” ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου και σε συνεργασία με τις σχολές χορού “Fanis Trikilis” εκπροσώπησαν την Κρητική παράδοση σε μια μουσικοχορευτική πανδεσία με άρωμα Κρήτης στο Κέντρο Καλών Τεχνών των Βρυξελλών “Bozar”.

Εισηγητής σε Σεμινάρια:

  1.  To 2009 ως εισηγητής του σεμιναρίου Κρητικού χορού στην κισσσαμίτικη  σχολή Κρητικών χορών “Ονειροκρήτες” της Ευαγγελίας Κουνελάκη. Το σεμινάριο έγινε στα Ανώγεια Ρεθύμνης.
  2.  Τον Ιούλιο του 2013 ως εισηγητής στο Σεμινάριο με θέμα τον Κρητικό Χορό, στο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που διεξήχθη στα Χανιά, στα πλαίσια του προγράμματος εργασιών και δρώμενων Νεολαίας.
  3.  Το Μάρτιο του 2014 ως εισηγητής του σεμιναρίου κρητικών χορών στο Βέλγιο σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».
  4.  Το Φεβρουάριο του 2015 ως εισηγητής στο σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού σε μαθητές γυμνασίου  του “Αρσάκειου Ψυχικού”.
  5.  Τον Μάρτιο του 2015 ως εισηγητής για δευτερη συνεχή χρονιά σεμιναρίου στις Βρυξέλες σε συνεργασία με το Ecole de danse «Fanouris Trikilis».
  6.  Τον Ιούλιο του 2015 εισηγητής σε σεμινάριο κρητικού χορού στην Πάτμο.
  7.  Τον Νοέμβριο του 2015 εισηγητής σε σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στους ενιακοόσιους (900) μαθητές του “Αμερικάνικου Κολεγίου”.
  8.  Τον Μάρτιο του 2017 ως εισηγητης στο σεμινάριο κρητικής Λαογραφίας και Χορού στο Σύλλογο Κρητών Ν. Τρικάλων «Ο Ψηλορείτης»
  9.  Τον Απρίλιο του 2019 ως εισηγητής στο σεμινάριο με θέμα  “Η τέχνη του Πρωτοχορευτή” που διοργάνωσε η Παγκρήτιος Αιτολοακαρνανίας 
  10.  Το Απρίλιο του 2019 ως εισηγητής στο σεμινάριο με τίτλο η “Η τεχνη του Πρωτοχορευτή”  of the Greek Community af Amsterndam στην Ολλανδία
Κοινοποίηση
© 2023 Nea Pagritios. All rights reserved.
Created by Antonis Papadakis.