Αλυσσανδράκης Γρηγόριος Ν. Ρεθύμνης

IMG 5973e4fb1bebcaee1cb52431b0c42ed5 V • Νέα Παγκρήτιος

Τεχνικός Δικτύων Η/Υ – Μουσικός

ΤΗΛ.: 695 63 95 208

Email.: gregalis18@gmail.com

Ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης γεννήθηκε το 1984. Κατάγεται από το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα από τον Πλάτανο Αμαρίου και την Κοξαρέ Αγ. Βασιλείου. 

Ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με τον πολιτισμό και την παράδοση της Κρήτης και συγκεκριμένα με τον χορό, την λύρα, το τραγούδι αλλά και γενικότερα την λαογραφική έρευνα και μελέτη. 

Ο πατέρας του Γιάννης Αλυσσανδράκης υπήρξε σπουδαίος χορευτής και χοροδιδάσκαλος στα νεανικά του χρόνια και ήταν εκείνος που τον βοήθησε να ακολουθήσει κι εκείνος με την σειρά του, τα Ιερά μονοπάτια της Κρητικής κουλτούρας.

Σπούδασε τεχνικός δικτύων Η/Υ και έχει εργασθεί σε μεγάλες εταιρίες του χώρου.

Είναι πατέρας τριών κοριτσιών και ζει μόνιμα στο Χαλάνδρι.

Έχει δημιουργήσει στο παρελθόν δύο κρητικά μεζεδοπωλεία στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές της Καισαριανής και της Γλυφάδας ενώ έχει εργασθεί ως υπεύθυνος και σε άλλα Κρητικά στέκια πάντα με στόχο του την διάδωση της Κρητικής φιλοξενίας των ηθών και των εθιμων. 

Έχει διδάξει λύρα στους συλλόγους Κρητών Μοσχάτου – Ταύρου και στον Σύλλογο Κρητών Πεύκης. 

Το 2015 δημιούργησε ένα πρώτυπο κατάστημα χειροποίητων παραδοσιακών μουσικών οργάνων στην Αθήνα.

Οι εμφανίσεις του ως λυράρης και τραγουδιστής ανα την Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι πολλές και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Επίσης έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα Κρητικά Κέντρα της Αττικής και στα περισσότερα μουσικά μεζεδοπωλεία. 

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς της Κρήτης και με τα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα σε υψηλού επιπέδου παραστάσεις. Έχει περιοδεύσει ανά την Ελλάδα ως μουσικός με την θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού σκηνοθέτη και συγγραφέα Κων/νου Θέμελη. 

Δίδαξε χορό σε εκατό άτομα μη Κρητικά στα Κύθηρα το 2019 και λύρα στο ωδείο Αναγέννηση στο ίδιο νησί.

Σήμερα εργάζεται ως πωλητής σε γνωστή αλυσίδα Αμερικάνικων επίπλων και συνεχίζει τις εμφανίσεις του ως μουσικός.

Έχει τιμηθεί από την Δόμνα Σαμίου σε ηλικία μόλις 15 ετών ως ανερχόμενος Παραδοσιακός καλλιτέχνης.

Έχει συγγράψει ύστερα από πολυετή προσωπική έρευνα, ένα βιβλίο για τον Κώστα Μουντάκη με άγνωστες ιστορίες από την καλλιτεχνική του ζωή το οποίο είναι υπό έκδοση. 

Από το 2007 και για δέκα χρόνια είχε σε μόνιμη εβδομαδιαία βάση δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές στον Κρήτη FM 87.5 και αρθρογραφούσε στο περιοδικό Κοντυλιές.

Άρθρα και συνεντεύξεις που πήρε από σπουδαίους Κρητικούς καλλιτέχνες έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα site της Κρήτης ενώ μέσα από το kritikiparadosi.gr το οποίο είχε δημιουργήσει το 2002 διέσωσε πλήθος βιογραφικών στοιχείων σπουδαίων προσωπικοτήτων της Κρήτης και πραγματοποίησε πέντε μεγάλες εκδηλώσεις στην Αθήνα τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες της τέχνης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Σωπασής, ο Μανώλης Κακλης, ο Μανώλης Αλεξάκης κ.α.

Κοινοποίηση
© 2024 Nea Pagritios. All rights reserved.
Created by Antonis Papadakis.