Ανακοίνωση σχετικά με παρασκηνιακά φαινόμενα!

Δυστυχώς τις τελευταίες ώρες, αμέσως μετά την κατάθεση των αιτήσεων υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Παγκρητίου Ενώσεως της 20ης Νοεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν φαινόμενα παρασκηνιακών και παλαιοκομματικών μεθόδων, τα οποία παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την Δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και κυρίως δεν έχουν καμία σχέση με την Κρητική κουλτούρα και τον Κρητικό πολιτισμό.

Ειδικότερα επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιουδήποτε είδους παρεμβάσεις και μέθοδοι εκφοβισμού είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε εργασιακό, πολιτικό ή οικογενειακό, με σκοπό να αποσυρθούν συγκεκριμένα πρόσωπα από την κούρσα των εκλογών και να αποδυναμωθεί το ψηφοδέλτιο μας δεν θα γίνουν ανεκτές από κανέναν Κρητικό.


Ο κομματισμός και ο νεποτισμός δεν έχουν θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέμβαση στην αυθόρμητη και ανεμπόδιστη έκφραση της λαϊκής βούλησης μέσα από δημοκρατικές μεθόδους.

Όποιος νομίζει ότι θα χρησιμοποιήσει είτε κομματικούς μηχανισμούς είτε θέσεις εξουσίας που κατέχει ώστε να ικανοποιηθούν «υπόγειες» και «μυστικές» συμφωνίες πλανάται πλάνην οικτρά.

Ο Κρητικός Πολιτισμός δεν θα επιτρέψει σε αυτά τα στοιχεία να παρεισφρύσουν και να μετατρέψουν την Παγκρήτιο Ένωση αλλά και κάθε πολιτιστικό σωματείο σε «κομματικό παραμάγαζο».


Η Παγκρήτιος Ένωση είναι ταυτισμένη στη συνείδηση όλων των Κρητών με τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία και αυτό δεν αλλάζει.

Παραπέμπω όλους αυτούς που νομίζουν ότι θα καταφέρουν να βλάψουν την ψυχή της Παγκρητίου σε μερικούς από τους σκοπούς της, όπως αποτυπώνονται στο καταστατικό της: – «Δημιουργία και
καλλιέργεια σχέσεων φιλίας μεταξύ των μελών» «συμβολή στην ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου με την ελεύθερη έκφραση ιδεών και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης, άμιλλας, και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του» «συμβολή στην προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας,
της δημοκρατίας και των ελεύθερων θεσμών».


Διαβεβαιώνουμε όλους τους Κρητικούς ότι θα παραμείνουμε θεματοφύλακες όλων
των ευγενών σκοπών αυτού του ιστορικού Σωματείου και θα αγωνιστούμε ώστε να
ξαναγίνει το σημείο αναφοράς των Κρητών ανεξαρτήτως κομματικών, πολιτικών, και
προσωπικών διαφορών.

Και μια συμβουλή προς κάθε «ενδιαφερόμενο» :

«Κυάμων απέχεσθαι» (Μετάφραση: Μακριά από κουκιά) Πυθαγόρας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Πετράκης

Υποψήφιος Πρόεδρος Παγκρητίου Ενώσεως

24/10/2022

Κοινοποίηση
© 2023 Nea Pagritios. All rights reserved.
Created by Antonis Papadakis.